We gaan deze zomer vieren!

Denk je aan zomer, dan denk je aan vrijheid. Aan lange, lome dagen waarin niets moet en alles mag. Ook al kent die vrijheid dit jaar nog best wat beperkingen, er valt ook genoeg te vieren. Voor bloemisten biedt de zomer volop verkoopkansen – benut ze allemaal!

In dit magazine lees je meer over de bloemen waar je juist nu mee wilt werken en geven we tips om het maximale uit de zomer te halen. Zet seizoensbloemen op de tuintafel voor een staycation, maak grootse beloon-boeketten voor sportieve prestaties en leef je uit met midzomerkransen voor die echte festivalsfeer. Zo maak je samen met je klanten van elke zomerdag een feestje!

Veel leesplezier

De redactie van 365 dagen bloemen

Laat je
creativiteit
stromen en
verbaas jezelf…

WAT DEEL JIJ? .

Jerrycan-boeket of midzomerkrans:
hoe laat jij je vakmanschap zien?

IN DIT MAGAZINE .

Zin in de zomer!

BLOEM VAN HET SEIZOEN .

Vlag uit,
het is
Pioenentijd!

Het Pioenenseizoen is losgebarsten! Dat mag gevierd worden! Met z’n allen kunnen we er een groot bloemenfeest van maken. Doe je mee?

Hoogtijdagen

Pioen (Paeonia) is vanaf eind mei tot half juli volop verkrijgbaar. Dan oogsten de Nederlandse kwekers karrenvrachten pioenen van het veld. Met (tunnel)kassen wordt het seizoen nog iets vervroegd, maar zodra de kwekers buiten hun pioenen kunnen oogsten, beginnen écht de hoogtijdagen.

Oud & nieuw

Iedereen kent de klassieker Paeonia ‘Sarah Bernhardt’, nog altijd de meest geteelde variëteit. Sarah Bernhardt werd al in 1906 geïntroduceerd.

Er zijn Pioenen die nog verder teruggaan in de tijd, zoals ‘Duchesse de Nemours’ uit 1856. Deze witte, heerlijk geurende Pioen is ook nu nog heel geliefd. Veredelaars voegen steeds nieuwe soorten toe aan het gevarieerde assortiment, waardoor er steeds meer te kiezen valt.

Mixen & verrijken

Pioenen zijn al prachtig in een monoboeket. Als bloemist kun je er vervolgens je eigen draai aan geven, waardoor de waarde alleen maar toeneemt. Mix bijvoorbeeld Pioenen in verschillende kleurschakeringen of bloemvormen. Je kunt zo’n boeket nog verder verrijken met bijvoorbeeld Astilbe en Bouvardia.

Volop variatie

Het kleurenpalet van Paeonia kent veel variatie: van sprankelend wit tot mysterieus donkerrood. Extra aandacht verdienen de doorkleurende soorten (het zogenoemde toverbaleffect). Wat veel mensen niet weten is dat de Pioen ook heel veel verschillende bloemvormen kent: van enkelbloemig tot gevuld bolvormig. En de geurende Pioenen ruiken ook allemaal weer net even anders. Deel deze rijkdom met je klanten!

Vazenparade

Met een bijpassende vaas wordt een boeket met Pioenen echt een cadeau. Maak er een vazenparade van met kleine en grote vazen met boeketten in verschillende prijsklassen. Ook leuk: één mooi boeket met Pioenen voor jezelf en één om weg te geven. Sharing is caring!

5 tips om het pioenenseizoen groots te vieren

1

Organiseer een Pioenenweek om het seizoen officieel te openen.

2

Zet je socials in. Gebruik bijvoorbeeld Reels op Instagram om een grappig filmpje te maken.

3

Maak je eigen signature boeket met Pioenen (dé manier om je te onderscheiden van de supermarkt waar alleen standaard bossen staan).

4

Organiseer een korte online masterclass waarin je vertelt over de Pioen, de verzorging en DIY-tips.

5

Maak alvast plannen om een volgende seizoensbloem in het zonnetje te zetten.

#365dagenbloemen

DOWNLOAD HET SEIZOEN .

Deel het zomergevoel

365 dagen bloemen helpt je graag op weg met jouw social media. Je kunt gebruik maken van onze fotografie én storytelling over bloemen van het seizoen. Je kunt alles van het seizoen eenvoudig downloaden.

TIP VAN DE KWEKER .

“Eryngium pandanifolium ‘Physic purple’ is een nieuwe variëteit die er echt uitspringt, maar er zijn zo veel meer Eryngiums. Kijk eens verder dan de soorten die je al kent.”

Adrie Klaasse Bos – zomerbloemenkweker

Van stekelig
tot kogelrond,
van zilvergroen
tot blauwpaars:
welke Eryngium vind
jij het mooist?

#365dagenbloemen

INSPIRATIE VAN HET SEIZOEN .

3x met
liefde bezorgd

Bloemen bezorgen is belangrijker dan ooit.
Denk out-of-the-box: recycle je dozen en maak er een feestje van!

ZO ZIT HET .

Fris & fruitig:
bramen

We wandelen meer dan ooit. Niet alleen gezond, maar ook een geweldige manier om de seizoenen te beleven. Het leukste van de zomer? Struiken vol bramen langs het pad!

Bramen doen het fantastisch in een rijk gevuld plukboeket. Zo krijg je een op-en-top zomers gevoel. De braam is een bijzonder seizoensproduct waarover je van alles kunt vertellen terwijl je een fris en fruitig boeket staat te maken. Wist je dat de braam (Rubus fruticosus) net als de framboos (Rubus idaeus) tot de rozenfamilie behoort? 

De bramenstruik bloeit met wit-roze bloemetjes die bestoven worden door bijen en hommels. Dankzij hun inzet verschijnen er later in de zomer rode bramen, die op de vaas nog iets donkerder kleuren. De braam komt in het wild voor in heel Europa. Deze wilde bramen hebben stengels en bladeren met gemene stekels, maar gelukkig zijn er nu ook ‘doornloze’ bramen.

Ingrediënten voor een fruitig boeket:

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Deze materialen zijn gekweekt voor decoratie. Hoe smaakvol ze er ook uitzien, ze zijn niet eetbaar. Eet alleen bloemen en vruchten die speciaal geteeld zijn voor consumptie.

FLORAL GOODIES .

7 bloemen waar je nú
mee wilt werken

BLOEMISTENACTIVATIE .

Er valt zóveel te vieren

Juist nu veel feesten nog niet kunnen doorgaan, is het belangrijk om zelf feestelijke momenten te creëren. In de zomer zijn er volop kansen, dus haal de slingers maar uit de kast.

Feest: seizoenknallers

Alle seizoenstoppers kunnen gevierd worden. De eerste Pioenen, Gladiolen en Zonnebloemen. Heb je sommige bloemen jaarrond in de winkel? Vier dan het hoogseizoen. Zet een bord buiten en hang de vlag uit: het pioenenseizoen is begonnen! Ben jij dol op Dahlia’s? Vier dan een Dahliafeest als er weer volop Dahlia’s zijn. Hoe persoonlijker, hoe beter!

Feest: staycation

Hoe we deze zomer vakantie vieren, is nog de vraag. Hoe dan ook, als bloemist kun je altijd voor een fijne vakantiesfeer zorgen. Zo wordt zelfs een staycation een feestje. Maak bijvoorbeeld mediterrane boeketten met Zonnebloemen en Celosia voor op de tuintafel.

Feest: festival-at-home

Creëer een festival-at-home-sfeer met bloemenkransen voor je team én de verkoop. Maak de zomersfeer compleet met een plukbloemenpresentatie, want bloemen plukken geeft een gevoel van vrijheid. Dan vergeet je even alle beperkingen… Mooi toch dat je als bloemist het verschil kunt maken?

De zomer begint hier

Met een goede voorbereiding is het heel eenvoudig om je klanten te verleiden. Daarom hebben we al een download met sprankelende zomercontent voor je klaargezet.

  • 1 zomerposter (A4)
  • 18 prachtige foto’s van boeketten en bijzondere bloemen
  • 4 verleidelijke posts over o.a. staycation voor jouw socials
  • Vier de seizoentoppers Pioen en Gladiool met POS-materiaal voor jouw socials

Doe mee en ga aan de slag met de zomer in jouw winkel én webshop!

INSPIRATIE .

3x de bloemen
buiten zetten

Geen verre vakantie voor je klanten? Laat zien dat een staycation ook erg leuk kan zijn: met zomerbloemen natuurlijk!

DIGITALE NIEUWSBRIEF .

Inspiratie cadeau

Meld je – net als 7000 andere bloemisten – aan voor de digitale nieuwsbrief van 365 dagen bloemen en ontvang 6x per jaar een flinke dosis inspiratie in jouw mailbox.

CADEAUTJE VOOR JOU .

Zelf maken:
origamivaas

Origami is verslavend leuk om te doen. Proberen? Download hier gratis het patroon en print het op stevig papier. Knip de vorm uit en vouw volgens deze instructies:

  • vouw de middellijn (met de lijn naar binnen).
  • vouw daarna alle diagonale lijnen (met de lijnen naar buiten).
  • vouw de vaas rond en plak de twee buitenste ruiten op elkaar.

Schuif je papieren vaas over een fles of potje en zet er je mooiste bloemen in. Leuk om je klanten te laten zien hoe verbluffend eenvoudig je dit effect bereikt!

THEMAMAGAZINE .

Heb jij ons themamagazine al gezien?

Laat je inspireren door dé trend van nu: Get Crafty. In ons themamagazine lees je alles over de herwaardering van vakmanschap en vind je creatieve ideeën voor upcycling. Leuk om te lezen én direct mee aan de slag te gaan!

COLOFON .

365 dagen bloemen prikkelt jouw zintuigen met bijzondere bloemen in het seizoen. De promotiecampagne wordt mogelijk gemaakt door snijbloemenkwekers aangesloten bij Royal FloraHolland. Zo helpen zij met het benutten van verkoopkansen.

Verschijning: februari, juni, augustus, november
Vakredactie: Bianca van Eijk, Siska van Kessel, Annemieke den Haan, Gerard Gardien
Art direction en concept: Concept Factory
Meer weten? Mail ons: hello@365daysofflowers.com