2.000 kwekers maken de promotiecampagne 365 dagen bloemen mogelijk. Zij telen meer dan 132 verschillende bloemen in meer dan 15 landen en verhandelen dit via Royal FloraHolland. Zo profiteer jij elke dag profiteert van een diversiteit aan bijzondere bloemen.

De campagne 365 dagen bloemen wil deze bijzondere bloemen op het boodschappenlijstje krijgen van de bloemist, het tuincentrum en andere verkooppunten. Dit doen wij door jouw zintuigen te prikken en te inspireren, informeren en activeren in vier Europese landen met deze vier hoofdactiviteiten:

Online seizoensmagazine
Online seizoensmagazine
Themamagazine
Themamagazine
Social media
Social media
Activatiecampagnes
Activatiecampagnes
Uitgangspunten campagne
Uitgangspunten campagne

Online seizoenmagazine

Met het online seizoensmagazine heeft de bloemist verkoopkansen per seizoen binnen handbereik. Elke editie staat bol van praktische verkoopideeën, handige bloemenverhalen en een goedgevuld promotiepakket.

  • 4 edities per jaar: februari, mei, augustus, november
  • 4 talen: NL, DU, EN, FR
  • 6.200 abonnees

Themamagazine

Het themamagazine 365 dagen bloemen is het magazine voor de vooruitstrevende bloemist. Trends worden omgezet naar kant-en-klare verkoopkansen, het tilt inspiratie naar een aantrekkelijk en praktisch niveau en geeft achtergronden over bijzondere bloemen.

  • 2 edities per jaar: april en september
  • 48 pagina’s
  • 4 talen: NL, DU, EN, FR
  • 26.000 exemplaren

Distributie

Het themamagazine wordt rechtstreeks verstuurd naar bloemisten in Nederland, Engeland, Duitsland (abonnees BLOOMs, Gestalten und Verkaufen), België (leden KUFB). Verder werken exporteurs en groothandelaren mee met fijnmazige verspreiding van het magazine. Dit zijn alle distributiepartners van campagne 365 dagen bloemen:

Social media

De campagne 365 dagen bloemen heeft een trouwe fanbase en groeit elke dag door het effectief opzetten van social advertising. Het zijn bovendien podia, waar bloemenverhalen en bloemen van de aangesloten kwekers worden gedeeld.

BEREIK:

0

BEREIK:

0

Activatiecampagnes per seizoen

Uitgangspunten van de campagne 365 dagen bloemen

2.000 kwekers financieren de campagne 365 dagen bloemen

Alle aanvoerders van bolbloemenassortiment en seizoensbloemen aangesloten bij Royal FloraHolland financieren de campagne. Daarbij dragen veredelaars (van zomerbloemenzaad) financieel bij.

132 bijzondere bloemen worden gepromoot

Alle bloemen in de ‘veilcategorieen’: bolbloemenassortiment en seizoensbloemen vallen binnen de scope van de campagne 365 dagen bloemen.

Kwekers bepalen de inhoud campagne 365 dagen bloemen

Voor de campagne is een Bestuur en een activiteitencommissie aangesteld, die zich bezig houden met resp. de strategische planvorming en operationele realisatie. Het Bestuur wordt getoetst door de FPC Zomerbloemen. Alle betrokken kwekers zetten zich op vrijwillige basis in.

Zo komt de productlijst elk jaar tot stand

Productspecialisten selecteren één keer per jaar de productlijst per seizoen. Waarbij rekening wordt gehouden met objectieve indicatoren, zoals aanvoer seizoen, marktomvang, evenredige verdeling productgroepen. Zo wordt een diversiteit aan producten gewaarborgd en variatie door de jaren heen.

1.500 inspiratiefoto’s tot uw beschikking

De campagne 365 dagen bloemen beschikt over een mediabank, dat vol staat met meer dan 1.500 beelden en deze kunt u kosteloos gebruiken. Hoe? Klik op de onderstaande link en heeft direct toegang tot alle aanwezige fotografie. Deelt u de foto’s, vergeet @365daysofflowers niet te taggen of te vermelden.

365 dagen bloemen prikkelt jouw zintuigen met bijzondere bloemen in het seizoen. De promotiecampagne wordt mogelijk gemaakt door snijbloemenkwekers aangesloten bij Royal FloraHolland. Zo helpen zij met het benutten van verkoopkansen.

Bureau: Concept Factory

Abonneer en ontvang het online seizoensmagazine in je mailbox