Phlox: zomerbloem met verleidingskracht

De heerlijk geur maakt van de Phlox een echte verleider. De prachtige kleuren doen de rest.

Phlox is er in verschillende kleuren, van zuiver wit tot een breed scala aan roze- en paarstinten. Veel soorten verspreiden een heerlijke geur. Phlox behoort tot de vlambloemfamilie (Polemoniaceae). De naam Phlox is afgeleid van phlogos, wat vlam betekent. De bloem wordt ook wel vlambloem genoemd. Waarschijnlijk verwijst deze naam naar de felle kleuren waarin deze bloem voorkomt. De meeste Phlox-soorten behoren tot de paniculatagroep. Paniculata betekent pluimvormig, wat verwijst naar de pluimvormige bloeiwijze.

Vergeten snijbloem

Phlox komt van oorsprong uit Noord-Amerika en is vooral bekend als tuinplant. De teelt van Phlox als snijbloem was enigszins in de vergetelheid geraakt, maar inmiddels wordt deze zomerbloem weer volop geteeld. Bij de veredeling wordt onder meer geselecteerd op bloemkleur, bloemvorm, beperkte bloemrui en een goede houdbaarheid.

Verzorgingstips Phlox

Phlox is jaarrond verkrijgbaar. De bloem is prachtig in tuinboeketten – alsof je de bloemen net geplukt hebt. De bloem leeft door op de vaas; alle bloemetjes komen open. Voor boeketten met Phlox gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren en zet het boeket in schoon water met snijbloemenvoedsel.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief