Narcis: Het land op!

Elk voorjaar kleuren de bollenvelden weer vrolijk geel, wit en oranje. Narcissen zo ver als het oog reikt. Dat verveelt nooit, zegt zelfs de bollenkweker die al ruim dertig jaar Narcissen kweekt.

Narcis is lente. Elk voorjaar kleuren de bollenvelden weer vrolijk geel, wit en oranje. Narcissen zo ver als het oog reikt. Dat verveelt nooit, zegt zelfs de bollenkweker die al ruim dertig jaar Narcissen kweekt. “Voor mij is het dan lente.” Voor de teelt van de Narcis als snijbloem gaan de bollen naar binnen. De teelt in kassen – het zogenoemde broeien – maakt het mogelijk dat er al Narcissen zijn als we ‘zin in lente’ hebben.

Groene puntjes

“Als in het voorjaar de eerste groene puntjes boven de grond komen, is dat altijd weer een mooi moment”, vertelt Cees Immerzeel. “Maar ook de groei en het moment dat de bollen gerooid zijn en weer in de schuur staan. De cyclus is elk jaar weer hetzelfde, maar verveelt nooit.”

Het land op!

Narciskweker Cees Immerzeel heeft het vak van zijn vader geleerd. “Als kleine jongen ging ik uit school meteen het land op. Daar was altijd iets te doen.”

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief