Mooie ranonkel

Ranonkel: echt lente!

Het is bijna niet te geloven dat zo’n compact bloemknopje uit kan groeien tot zo’n imposante lentebloem. De ranonkel blijft je verbazen.

Wit, geel, oranje, roze, rood, paars… Wie de lente uitbundig wil vieren, is bij de ranonkel aan het juiste adres. De beeldschone bloem groeit door op de vaas, wat het lentegevoel nog eens versterkt. Ranonkels zijn prachtig in veldachtige schikkingen, bijvoorbeeld met Anemone, Astrantia, Phlox of Antirrhinum.

Kikkertje

De ranonkel is een vaste plant die groeit uit grillig gevormde knollen, die ook wel klauwtjes genoemd worden. De officiële naam is Ranunculus, het Latijnse woord voor kikkertje. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de ranonkel in het wild voorkomt in drassige gebieden. De ranonkel staat symbool voor charme. In de Victoriaanse tijd was de boodschap van een bos van ranonkels: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’.

Gulzig

Handle with care! Dat geldt zeker voor de ranonkel. Verwijder de hoezen (dan blijft het blad langer goed) en zet de bloemen rechtop in schoon water met snijbloemenvoedsel. De consument heeft er het langst plezier van als hij een stukje van de stelen afsnijdt en de bloemen in een schone vaas zet met schoon water en bolbloemenvoedsel. Niet te veel water, want daar kunnen de harige stelen niet goed tegen. De ranonkel drinkt gulzig; de vaas moet dan ook regelmatig worden bijgevuld. De bloemen blijven het langst mooi op een koele, tochtvrije plaats.
Wilt u weten welke soorten verkrijgbaar zijn? Bekijk het aanbod en verras uw klanten met een stralend lenteboeket!

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief