Mooie Magnolia

Aan de robuuste takken ontvouwen zich in het vroege voorjaar de zoetste bloemen. Wit al dan niet met een vleugje roze. Magnolia is lief en stoer tegelijk.

Magnolia’s zijn er in veel soorten. Ze groeien van nature ondermeer in Noord-Amerika en delen van AziĆ«. Kwekers die Magnolia kweken als snijheester, moeten over veel geduld beschikken. Het duurt jaren voordat de takken mooi op lengte zijn. De Magnolia wordt ook wel tulpenboom genoemd vanwege de tulpachtige bloemvorm. Dat is verwarrend, want de echte tulpenboom is de veel grotere Liriodendron tulipifera.

Van knop tot bloem

Je moet soms even geduld hebben voordat de bloemknoppen opengaan, maar dat is niet erg. Hoe mooi is het om Magnolia langzaam in bloei te zien komen… Daarnaast zijn de grillige takken ook al heel decoratief. Zet ook eens een robuuste vaas met Magnolia in de buitenpresentatie of etalage om voorbijgangers te verleiden: kom binnen, hier is het al lente!

Op de vaas

Magnolia is beperkt beschikbaar van januari tot en met maart. De bloemknoppen komen goed open als je de gebruikelijke verzorgingstips voor houtige gewassen volgt. Snij met schoon en scherp gereedschap een stukje van de takken af en zet ze in water. Gebruik snijbloemenvoedsel voor snijheesters of seringen (Syringa).

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief