Happy Hyacint

Van alle bolbloemen is Hyacint de keurigste. Combineer je de wat stijve Hyacint met wat frivolere lentebloemen dan heb je de sfeer van de lente te pakken. De zoete geur van de Hyacint maakt het lentegevoel compleet.

Mythologische lente

De Hyacint (Hyacinthus) komt van oorsprong uit het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied. De naam Hyacinthus is afgeleid van Hyakinthos, een figuur uit de Griekse mythologie. Hyakinthos werd door Apollo bemind en per ongeluk gedood. Uit het bloed liet Apollo een bloem bloeien, die hij de naam van zijn geliefde gaf.

Zoete schoonheid

Hyacinten zijn verkrijgbaar van november tot en met mei. Met een blauwe Hyacint zeg je ‘vergeef me alsjeblieft’, terwijl de witte Hyacint symbool staat voor ‘schoonheid’. Andere symbolische betekenissen variëren van vrede, toewijding en schoonheid tot macht en trots.

Verzorgings tips

Snij het onderste ‘witte’ stukje van de steel niet af. De bloem neemt dan beter water op en geurt sterker. Zet de bloemen in schoon water met snijbloemenvoedsel. Vul het water regelmatig bij. Zet Hyacinten bloemen niet in de volle zon of boven de verwarming. Hoe koeler de plek, hoe langer ze mooi blijven.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief