Bouvardia: fris & feestelijk

Wit, roze, rood en tweekleurig. Bouvardia’s zijn allemaal even fris en fruitig. Bouvardia staat ook nog eens symbool voor enthousiasme. Combineer Bouvardia’s met andere stralende bloemen en het feest is compleet! Twee kwekers vertellen over de teelt van Bouvardia’s. Met verzorgingstips!

Nieuwe stekken

Lies van Wijk heeft zich gespecialiseerd in de zogenoemde ‘hart-tak-teelt’ van Bouvardia. “Van elke geplante stek oogsten wij – na tien weken – één lange tak Bouvardia. De meeste zijn 70 cm. Als een vak helemaal leeg geoogst is, planten we weer nieuwe stekken. Door deze teeltwijze kunnen wij het hele jaar door gelijke aantallen Bouvardia’s telen. Wij oogsten 52 weken per jaar, zes dagen per week.”

Tip van Lies: “Zowel in de kas als in de vaas hebben Bouvardia’s veel water nodig.”

Kleine cadeautjes

Jaap Vreeken teelt Bouvardia van struiken: “Dat is de natuurlijke groeiwijze van Bouvardia, waardoor we de natuurlijke kwaliteiten van Bouvardia optimaal kunnen benutten. Aan de houtachtige stelen verschijnen grote bloemschermen, die hun kleur snel prijsgeven. De bloemknopjes van Bouvardia hebben een vierkante vorm, dat zie je bij geen enkele andere bloem. Het zijn net kleine cadeautjes als ze een voor een opengaan.”

Tip van Jaap: “Vergeet niet om snijbloemenvoeding toe te voegen aan het vaaswater. Dan heb je heel lang plezier van Bouvardia.”

 

 

 

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief