Blog: Alles over de Narcis

Narcis is op-en-top lente. Leef je uit met de verschillende kleuren, vormen én geuren. Zo veel variatie! Daar raak je niet op uitgekeken.

Op het veld

Elk voorjaar kleuren de bollenvelden weer vrolijk geel, wit en oranje. Narcissen zo ver als het oog reikt; dat verveelt nooit, zegt Cees Immerzeel, die al ruim dertig jaar Narcissen kweekt. Lees het hele verhaal van de kweker.

Lievelingsbloem: Narcis!

“Ik vind de Narcis een heel blije, eigenzinnige bloem”, vertelt bloemstylist Elize Eveleens. “Narcissen zijn niet het hele jaar door beschikbaar en hopelijk blijft dat ook zo. Als ik de eerste Narcissen zie, word ik daar altijd weer ontzettend vrolijk van. De unieke bloemvorm en de geur – die wat minder bekend is – vind ik ook heel fijn.”

Tips!

– Bewaar Narcissen droog en op een koele plek (bij voorkeur in een koelcel bij 2 graden Celsius). Zet ze rechtop om te voorkomen dat de stelen krom trekken.

– De stelen van Narcissen geven van nature slijm af, waar andere bloemen last van kunnen hebben. Lees verder hoe je Narcissen zonder problemen kunt verwerken in een lenteboeket.

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief