Blauw, blauwer, blauwst

Blauwe bloemen blijven bijzonder. Geniet van de fascinerende blauwtinten van Oxypetalum, Korenbloem en Juffertje in ’t groen!

Nigella: Blauw met een kraagje

Juffertje in ’t groen (Nigella) is een eenjarige plant die hartje zomer bloeit met opvallende bloemen in een kraagje van fijn vertakt groen. Vooral de blauwe varianten zijn hemels!

Juffertje in ’t groen behoort tot de ranonkelfamilie (Ranuculaceae). De bloem staat symbool voor verwarring… Naast de bloemen zijn ook de zaaddozen decoratief; deze kunnen gedroogd worden.

Tip!

Zet een paar Juffertjes in glazen vaasjes om de verfijnde schoonheid te benadrukken.

Oxypetalum coeruleum: Hemelsblauw

Oxypetalum coeruleum staat ook wel bekend als Tweedia. De bijzondere kleur doet het ‘m!

Zo blauw? De hemelsblauwe bloemetjes zorgen ervoor dat je wel naar Oxypetalum moet kijken. Deze klimplant – met Zuid-Amerikaanse roots – heeft tijdens de teelt ondersteuning nodig. De stelen van Oxypetalum zijn gelukkig stevig genoeg om de bloem als snijbloem te kunnen gebruiken.

Korenbloem: Lekker landelijk

De Korenbloem (Centaurea cyanus) kleurde vroeger de graanvelden blauw. Daar dankt deze bloem zijn naam aan.

Naast de bekende blauwe korenbloem zijn er ook witte, roze en donkerpaarse varianten. Voor een lekker landeljk effect kun je korenbloemen combineren met andere veldachtige bloemen, zoals Margriet en Klaproos.

Tip

In de buitenlucht gonst het rondom Korenbloemen van de bijen en andere insecten. De blauwe, wijd uitstaande bloemblaadjes zijn bedoeld als uithangbord: deze kant op!

Wil je meer weten?

Stel je vraag aan de kweker

kwekervraag

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief