Pioen als droogbloem

Pioenen laten zich heel makkelijk drogen. In de gedroogde versie hebben Pioenen een heel andere uitstraling. Stoer en kwetsbaar tegelijk. Dat biedt nieuwe mogelijkheden.

Pioenen drogen voor beginners

Leg de Pioenen op een stukje gaas, los van de ondergrond, op een winderige of goed geventileerde plek. In de zon kan ook, maar dan verkleuren de bloemen sterker.

En voor gevorderden

Heb je de smaak te pakken? Koop dan een (tweedehands) droogoven. Daarmee kun je snel en makkelijk allerlei bloemen drogen. Bloemen die in een droogoven zijn gedroogd, blijven ook mooier van kleur. En je hebt minder last van mijten.

Droogbloemen bewaren

Bewaar de gedroogde bloemen met een paar druppels etherische patchouli-olie om te voorkomen dat er beestjes in kruipen.

Tip

Tip! Probeer ook andere volumineuze bloemen te drogen. Nog beter: droog alle bloemen die je over hebt, dan zie je vanzelf welke bloemen zich goed laten drogen.

Tip! Maak (in de winter) droogboeketten of combineer verse met gedroogde bloemen. Dat sluit naadloos aan op de laatste bloementrends!

Tip! Presenteer enkele gedroogde bloemen achter glas, bijvoorbeeld in een reageerbuisje of een glazen vaas of onder een stolpje. Zo worden droogbloemen echte blikvangers.

Bloemenlijst:

  • Pioen

Deel jouw eigen, mooie boeket met ons via…

Facebook

Download

De mooiste foto’s en sfeervolle posters.

Download