Knapzak vol bloemen

Pak je knapzak en je bent meteen in zomerse sferen. Met een paar eenvoudige hulpmiddelen – en heel veel zomerbloemen – maak je er één in een handomdraai. En nog één, en nog één…

Stap 1:
De knapzak heeft een blauwe geruite theedoek als basis (goedkoop te verkrijgen bij discountwinkels). Leg deze plat neer en zet er een lage rvs schaal op. Vul de schaal met een corsoblok steekschuim. Zorg ervoor dat het steekschuim er niet bovenuit steekt (anders wordt de theedoek nat).


Stap 2:
Bevestig aan de vier hoekpunten van de theedoek een stuk touw. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de schootsteek (deze en meer handige knopen vind je op www.knoopenzo.nl).


Stap 3:
Zet het steekschuim vast met plakband of ander tape, zodat het niet kan verschuiven.


Stap 4:
Steek een stokje in het steekschuim en bevestig daar de vier touwtjes aan met plakband. Zo houd je de touwtjes omhoog (en verdwijnen ze straks niet tussen de bloemen).

Stap 5:
Steek de bloemen in het steekschuim. Blauwe bloemen zorgen voor een heel zomers effect.


Stap 6:
Maak van drie takken of bonenstokken een driepoot. Pak de gevulde knapzak. Haal de touwtjes los van het stokje (het stokje mag er nu ook uit). Bevestig de touwtjes aan een karabijnhaak. Bevestig daarmee de knapzak aan een stevig touw dat is vastgemaakt aan de driepoot.

Tip

Mooi weer op komst? Open het picknickseizoen met een gevulde knapzak voor je winkel. De knapzak leent zich ook goed voor tuinfeesten, buitenbruiloften en midzomerfeesten; maak er dan meer en zet ze op een rij. Bijvoorbeeld langs de oprijlaan of op de feestlocatie zelf. Super zomers!

Bloemenlijst:

  • Agapanthus
  • Ageratum
  • Ridderspoor
  • Scabiosa
  • Siergrassen
  • Triteleia

Deel jouw eigen, mooie boeket met ons via…

Facebook

Download

De mooiste foto’s en sfeervolle posters.

Download