Zoek jouw favoriete bloem in het seizoen

Adem in en geniet!

Vier de lente met zinnenprikkelende lentegeuren in je winkel. Van zoet tot kruidig. Laat je inspireren door acties van collega-bloemisten!

5 geurpresentatietips van bloemisten


1. Zet de toonbank in als geurbar

Een rij vaasjes met geurende lentebloemen is al genoeg om klanten te laten kennismaken met verschillende lentegeuren. Wie echt wil uitpakken, organiseert een geurweek inclusief geurproeverij. Verschillende bloemisten hebben vorig jaar het concept ‘geurproeverij’ uitgetest in de winkel. Maak het jezelf gemakkelijk en download het draaiboek in de shop.

2. Persoonlijke herinneringen

Laat klanten een persoonlijke geurherinnering op een kaartje schrijven: “De geur van … herinnert mij aan …”. De kaartjes mogen aan een boom of tak gehangen worden. Help de klanten eventueel met vragen, zoals: Waar doet de geur van Lelietje-van-dalen / Hyacint / Sering je aan denken? De Bloemenvink had er vorig jaar veel succes mee.

3. Snuffelen maar

Raad de bloem! Bij Dream Flowers en bloemenwinkel Iris stonden geurboxen in de winkel. De juiste geur raden is moeilijker dan je denkt. Leg eventueel kaartjes met bloemenfoto’s neer waaruit de klanten kunnen kiezen.

4. Lentepluktuin

Bij bloemenwinkel Iris konden klanten zelf een lentegeurboeketje samenstellen voor een vast bedrag. Zelf plukken zorgt natuurlijk voor het ultieme lentegevoel! Maak gebruik van de Geurende-lentebloemenlijst.

5. Vertel het!

Vertel jouw klanten over geurende bloemen en organiseer geurproeverijen. Download hiervoor gratis promotiemateriaal voor in jouw winkel.

Download

De mooiste foto’s en sfeervolle posters.

Download

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief