Zoek jouw favoriete seizoensbloem

Pak uit met zomerbloemen!

Rustig in de winkel? Ga niet bij de pakken neer zitten. De zomer is het seizoen om flink uit te pakken.
Er zijn zo veel mooie zomerbloemen, doe er iets mee!

5 x zomerfeest in je winkel

1. Elke week een zomervakantieboeket

Introduceer elke week een boeket geïnspireerd op een vakantiebestemming. Bedenk samen met je team welke bloemen en/of stijl bij welke vakantiebestemming passen. Bijvoorbeeld zonnebloemen bij Frankrijk, blauwe bloemen bij de Mediterranee en tuinbloemen (cottagetuinen) voor Engeland. Daar kun je wel tot de herfst mee vooruit!

2. Vul de vaas opnieuw en opnieuw...

Koop een soort vazen in en zet deze – compleet met zomerboeket – in een aparte presentatie. Wie een van deze vazen met bloemen koopt, krijgt een aanbieding: voor een vaste prijs kun je deze vaas opnieuw laten vullen. Ook mogelijk in de vorm van een vul-de-vaas-abonnement.

3. Haak in op lokale evenementen

Van mudrace tot zomerfeest. Haak in op evenementen bij jou in de buurt met een leuke (win)actie en toepasselijke boeketten, bijvoorbeeld stoere boeketten – met zonnebloemen, gladiolen of Eremurus – voor de deelnemers aan een mudrace.

4. Creëeren van een m2-pluktuin

Maak van houten planken of pallets een bak van een vierkante meter. Zet daarin vazen met tuinachtige bloemen in een nonchalante mix, zodat het oogt als een pluktuin. Laat klanten – voor een vast bedrag – zelf een aantal bloemen plukken, bijvoorbeeld vijftien stuks. Zet er een voorbeeldboeket naast en/of help de klanten met kiezen. Leuk om vóór de winkel neer te zetten om impulsaankopen te stimuleren en een positieve, dynamische sfeer te creëren.

5. Download & deel de zomer

Is het even rustig in de winkel? Geef dan extra aandacht aan presentatie (etalage), promotie (nieuwsbrief) en productinformatie (verhalen over de bloemen). Hier vind je volop prachtige foto’s van zomerbloemen (gratis te downloaden) en op de website lees vind je bijbehorende verhalen en weetjes. Zo wordt het wel heel makkelijk om de zomer te vieren en te delen met je klanten!

Download

De mooiste foto’s en sfeervolle posters.

Download

Ontvang elke maand seizoens inspiratie in jouw mailbox.

Meld je aan.

Nieuwsbrief